Connect with us

Folket

Carsten Graff Interview

Daniel

Published

on

Tør du mærke, hvad andre mennesker står for


Spørger man Carsten Graff om, hvordan man genkender et ordentligt menneske, svarer han igen med en personlig oplevelse.

»Jeg stod en gang og så på et abstrakt maleri, og jeg kunne med det samme mærke, at maleren måtte være et fantastisk menneske. Jeg kunne mærke hans ærlighed i hans billede, og da jeg mødte ham, så var det sådan,« fortæller forfatteren, som tilføjer, at det ikke er så vanskeligt at genkende et ordentligt menneske, hvis man selv er ude af sit følelsesmæssige sneglehus. Derfor er indføling et kodeord i forbindelse med ledelse.

»Tør du mærke, hvad andre mennesker står for? Kan du mærke, hvordan du selv indgår i samspillet med andre? Eller er du optaget af en hel masse logik, som holder dig langt væk fra det personlige?« spørger Carsten Graff, som finder det tankevækkende og interessant, at man kan støde på personer i medierne, som står frem og fortæller om liv på andre planeter, men som ikke kan mærke sig selv.

»Jo mere bange vi er for at lære os selv at kende, jo mere akademisk og kompliceret bliver hele vores kulturelle mønster. Jeg har set masser af mennesker, som arbejder med omsorg og nærvær, der kan snakke i to timer ud fra en masse overheads uden at kigge på deres publikum en eneste gang.«

En organisation kan fungere som en maskine

Organisationer, institutioner og virksomheder kan ifølge Carsten Graff godt fungere, selv om lederne er døve og blinde følelsesmæssigt. Men de kommer til at fungere som en maskine.

»Hvis en organisation arbejder som en maskine, så kan den faktisk godt fungere helt uden det, jeg kalder ledelse. Systemet kører som en computer uden indføling og nærvær. Man opdager ikke, hvis en medarbejder har problemer derhjemme. Maskinen fungerer som et samlebånd, hvor man producerer en vare. A laver noget og leverer det videre til B, som trykker på en knap, så C kan gøre sådan og sådan. Samlebåndet kører, men følelserne får ikke den nødvendige prioritet.«

Ifølge Carsten Graff søger næsten alle mennesker efter en soulmate – en sjæleven. Højdepunktet i livet er, når man sidder sammen med et andet menneske og mærker “en helt ren forbindelse”.

»Alkymisterne ledte i tusindvis af år efter den forbindelse, der kunne skabe guld ud af andre metaller eller materialer. Måske er deres søgen et symbol på jagten på den rene forbindelse i et møde mellem mennesker,« siger Carsten Graff, som også mener, at en ordentlig leder kan fremelske det ordentlige i andre mennesker.

»Viden er noget, man formidler, følelser er noget, man smitter med. Hvis man kender sig selv og har et indefra positivt livssyn, så smitter det af på andre mennesker,« siger forfatteren, som også er blevet kaldt følelsernes filosof.

Vi slutter af med et citat fra Carsten Graffs kommende bog: »Uanset hvad jeg foretager mig, uanset hvad jeg taler om, uanset hvem jeg møder, når jeg hilser på andre på gaden, går til tandlægen eller køber brød hos bageren, så søger jeg hele tiden efter venlighed. Når jeg spørger om vej, er det vigtigere at mærke venlighed end at finde vej. Hellere blive sendt det forkerte sted hen end at blive respektløst behandlet.«

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.