Hvis du lige er blevet ledig, bekymrer du dig formentlig om, hvad der nu skal ske. Måske har du haft dit tidligere job i en årrække, og derfor virker det næsten uoverskueligt at skulle ud på en anden arbejdsplads og starte forfra?
Sådan behøves det heldigvis ikke at være. Din ledighedsperiode kan nemlig blive vendt om, så den bliver et springbræt til noget nyt og spændende. Som ledig har du nemlig mulighed for at komme på en seks ugers jobrettet uddannelse, hvor du får udviklet dine kompetencer. På den måde bliver du lynhurtigt klart til et nyt job.
Mulighed for at tilegne dig efterspurgte kompetencer
Som ledig starter du bestemt ikke forfra – selvom det godt kan føles sådan. Du har nemlig allerede en masse personlige og faglige kompetencer samt en stor portion erfaring, som du kan bruge. Men nogle gange efterspørger en arbejdsgiver nogle kompetencer, som du måske ikke har haft lejlighed til at tilegne dig.
I de tilfælde er en jobrettet uddannelse en fantastisk løsning. Her får du netop mulighed for at opnå de kompetencer, som du kan bruge i din kommende stilling. På den måde kan du altså bygge videre på alle de ting, som du allerede kan.
Find den rette uddannelse til dig
Der findes mange forskellige jobrettet uddannelser. Uddannelser har vidt forskelligt indhold, da det netop er forskellige kompetencer, som arbejdsmarkedet efterspørger. Fælles for alle uddannelser er dog, at de netop er rettet mod arbejdsmarkedet. Derfor får du også konkrete og brugbare redskaber under uddannelsen.
Hvilken uddannelse du bør vælge, kommer naturligvis helt an på din profil, dine tidligere jobs og hvor du gerne vil hen fremadrettet. Derfor kan du med fordel også spørge din sagsbehandler hos jobcenteret eller a-kassen til råds.
Krav til uddannelsen
Det er ikke alle uddannelser, der er åbne for ledige. Tværtimod bliver der stillet nogle særlige krav til uddannelserne. Kravene har til formål at sikre, at du netop står bedre i forhold til arbejdsmarkedet, når du har færdiggjort uddannelsen.
Derfor skal uddannelsen også være på enten den landsdækkende eller regionale positivliste. Der findes nemlig en liste med godkendte uddannelser hos a-kasserne og jobcentrene.
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er dem, der sammensætter listen. Hvis du derfor ser et kursus, som du gerne vil på, skal du kontakte din sagsbehandler, der kan hjælpe dig videre.