Business i privaten: Nyt parcelhus kan være en god forretning

Om du er bolighaj på udkig eller familiemenneske med forstadsdrømme, er parcelhuset en god forretning for dig. Vi ved alle at forstæder, hvor parcelhuse typisk ligger, er en voksende størrelse. Dog er det ikke alle der ved, at hvis man bygger nyt parcelhus, kan det med grundige energiberegninger på nybyg, ende med at blive en rigtig god forretning.

Hvorfor lige et parcelhus?

Parcelhuse er et klassikforstadshus, hvorfor bygge der og ikke længere inde mod byen? Jo ser du, marker kan købes på områder hvor byen endnu ikke har bredt sig til. Efterhånden som byen vokser vil den langsomt omslutte dine boliger. Her er det til gengæld vigtigt at have byggeriet i orden. Parcelhuset appellerer primært til børnefamilier, en målgruppe som bliver mere og mere bevidste om både klima og sundhed over årene. Derfor er det vigtig at energiberegningerne på nybyggeriet er i orden, så man på forhånd kan sikre sig selv, og evt. andre indflyttere, at indeklima og bæredygtighed er i orden.

Energiberegningers værdi

Før byggeriet går i gang, er det meget anbefalelsesværdigt at hyre en ingeniør fra Calceku ApS til at foretage de nødvendige energiberegninger på dit nybyg. Overordnet set er der, fra lovens side, sat en standart for hvad der er energimæssigt forsvarligt. Her er parcelhuse nemme at have at gøre med. Der ofte ikke er de store krav fra køberens side, når det kommer til store vinduespartier eller gulvvarme i køkkenet. Dette er et godt udgangspunkt for at lave lavenergihus. Med dette menes der at huse kan falde i to ”lavenergiklasser”. Her sparer huset enten 25% mere energi end lovkravene, eller hele 50% mindre, hvis det falder i det man kalder lavenergiklasse 1. Investerer man i at bygge et energivenligt hus fra starten kan man højere leje kræves, som på sigt kan tjene investeringen hjem. På den måde er alle glade, både lejer, klimaet og dig selv. Du vil komme langt med denne investering, folk vil altid søge mod byerne, livet i forstaden er ikke en forbigående trend. Det vil du kunne profitere på. Endda mere end du selv går og tror.