Nedsæt stressniveauet på arbejdspladsen

En travl hverdag er både en positiv og en negativ ting. Travle hverdage i virksomheden kan være positivt, fordi vi oftest får udrettet en hel del, når vi har meget at se til. Så er der ikke så meget tid til andre ting og distraktioner. På den anden side kan travle hverdage også give anledning til stressede medarbejdere, og det er ikke en særlig positiv ting. Stress kan give depressioner og nedtrykthed, og det er ikke noget, som en arbejdsplads har godt af. Men hvad kan man gøre ved det? Er du stresset i løbet af dagen, og går det ud over din koncentrationsevne og din evne til at arbejde seriøst? Læs med her og find ud af, hvordan du nedsætter stressniveauet i arbejdet.

Få sovet ordentlig og godt igennem

En faktor, som vi oftest negligere, når vi er i travle perioder, det er søvnen. Det er oftest den, der bliver nedprioriteret, når vi ikke har så mange timer mellem hænderne, og så er der også en holdning om, at man bare kan komme efter det.

Men det er ikke sådan søvnen fungerer. Hvis ikke du får en god søvn, hvor du kan komme dybt ned i drømmeland, så får du en ringe kvalitet af søvn. Og det er simpelthen noget, som der går ud over din hverdag og dit arbejdsliv. Manglende søvn øger stressniveauet, og du kan aldrig helt falde til ro. Det er en ond cirkel, så sørg for at få gjort noget ved det. Læg arbejdet væk, når det er aften, og læs her, hvordan du kan forbedre søvnen med den rette madras.

Arbejd, når du skal arbejde og hold fri, når du skal holde fri

Det kan ikke siges nok gange, men fritid er nøgleordet til et mindre stressfuldt liv. Det er så vigtigt, at du tager dig tid til at fokusere indad, være sammen med din familie og bruger tid på dig selv. Fritid og arbejdsfri er tidspunkter, hvor du rigtig kan slappe af og tage dig tid til at tænke på andre ting end arbejde. Det er enormt vigtig at holde fri, både fordi du hermed kan slappe af, men også fordi du så vil få gejsten til arbejdet igen. Gensynsglæden til dit arbejdet er noget større, hvis du rent faktisk tager dig tid til at holde fri, når du skal holde fri. Så ikke noget med at tage arbejdet med hjem. Vær sammen med din familie og giv dig selv lov til at savne arbejdet.

Dyrk dig selv og sporten

En helt tredje faktor, som kan være med til at nedsætte dit stressniveau på arbejdet, det er ved at begynde at dyrke sport. Løb en tur, gå en tur eller sæt dig op på cyklen. Det er alle ting, som vil give dig en anden form for afslapning. Det er netop sådan, at når vi dyrker sport, så kan vi frakoble hjernen og tænke på noget helt andet. Under træningen kan vi også dyrke os selv og bruge tiden på at gennemtænke dagen, hvilket også er med til at nedsætte stressniveauet.