Sådan sørger du får at få en god søvn

Det kan have en stor indvirkning på ens liv, hvis man ikke sørger for at få en god nattesøvn. Har du svært ved at falde i søvn og aftenen? Så kommer der her en række råd til, hvad du kan gøre.

 

Læg telefonen fra dig

Det kan være noget så fristende at ligge og kigge på ens telefon, mens man venter på at blive træt, men det kan faktisk være med at gøre, at du har sværere ved at falde i søvn. Lyset fra telefonen har en opkvikkende effekt, og det er derfor langt bedre at starte dagen med at kigge på din telefon, end det er at gøre det, lige inden du skal sove.

 

Hav roligt musik

Hvis du har svært ved at sove på grund af tankemylder, så kan det hjælpe at have noget i rummet, der får dig på andre tanker. Det kan f.eks. være noget dejligt og roligt musik, som gør, at dine tanker ikke tager overhånd.

 

Spis rigtigt

Hvordan vi spiser, kan også have en indvirkning på, hvordan vi sover. Det er vigtigt, at du sørger for at spise godt med grøntsager og får nok fibre. Hvis du spiser dårligt, så sover du også dårligere.

 

Hav et godt søvnmønster

Hvornår går du i seng om aftenen? Er det meget forskelligt? Så kan det godt være derfor, du har svært ved at sove. Det er langt bedre, at du har et søvnmønster, som du følger nogenlunde slavisk. Gå f.eks. i seng hver dag kl. 23 og stå op kl. 07, så får du 8 timers søvn, som er det, de fleste steder anbefaler. Det kan dog godt være individuelt, hvor meget søvn man har brug for, før man fungerer. Det er nok noget, du finder ud af med tiden.

 

En god seng

Hvis du sover dårligt om natten, så kan det være, at du har en dårlig seng. En dårlig seng kan nemt betyde dårlig søvn. Du kan finde ud god seng hos Sengeguruen.

 

Kamillete

Kamillete kan have en beroligende effekt på en, og det kan derfor være en god idé at snuppe en kop kamillete, inden man skal sove om aftenen. Det kan også være andre former for grøn te – så længe du ikke drikker sort te, for det er der koffein i, og det kan derfor selvsagt have den modsatte effekt! Nu kan du forhåbentligt snart begynde at sove godt om natten!