Udvikling af dig selv: Bliv inspireret af en efterskole

Vil du gøre noget godt for din virksomhed? Så skal du først og fremmest gøre noget godt for dig selv. Hvordan skal du kunne fikse hele verden, hvis du ikke er hel selv? Hvis man prioriterer sit egent velvære først, vil man altid have mere overskud til resten af tingene i ens liv.

Vær den bedste udgave af dig selv

Det er selvfølgelig alt sammen lettere sagt end gjort, og det er ikke altid nemt at sætte grænserne imellem virksomheden og en selv. Virksomhedens velvære påvirker jo også dit velvære, så det er noget af en balancegang for at få det hele til at fungere. Faktum er, at du ikke skal ofre dig for din business. Selvfølgelig er det okay, hvis du har et par travle dage en gang imellem, hvor du ikke lige får sovet, men det skal på intet tidspunkt blive normen.

Find inspiration

Hvordan skal du så kunne udvikle dig? Det kan være smart at tage inspiration i et andet miljø, der kan guide dig lidt. Kig for eksempel på det type miljø, man ser på en efterskole. En efterskole som Gram efterskole gik op i mangfoldighed, rummelighed og, mest af alt, menneskelighed. En efterskole er for mange unge en fantastisk oplevelse, fordi de bliver fortrinsvist tvunget ud i den sunde livsstil. De er fysisk aktive hver dag, de lærer hver dag, og de er i et trygt socialt miljø med god kommunikation. Forsøger du at finde et lignende miljø selv, kan du mærke din egen udvikling og selv se resultaterne af den.

Arbejd på dig selv uden stress

Dog skal man også passe på; udviklingen af dig selv skal ikke blive endnu en kilde til stress. Når du arbejder på dig selv, handler det også om at finde balancen imellem at presse sig selv uden at presse sig for meget. Måske er du allerede lidt for god til at presse dig, så måske skal du øve dig i at holde pause i stedet for. Intet menneske kan holde til at køre derudaf i fuld fart konstant; du har også brug for ro og fred en gang imellem.

Mærk forskellen

Vil der være en forskel? Ja, det vil der bestemt være. Når du er veludhvilet, spiser sundt, er fysisk aktiv og passer på dig selv, får din hjerne og din krop alle de gode hormoner frigjort, så du kan blive mere frisk, få mere overskud, blive mere energisk og få mange flere gode ideer til din virksomhed.